Öncelikle patlıcanları sap kısımlarını temizlemeden alacalı olarak soyuyoruz ve acısını almak için tuzlu suda 15dk. bekletiyoruz. 15dk. dolduktan sonra süzüp kuruluyoruz. Soğanları piyazlık, domatesleri küp şeklinde doğrayarak sarımsakları ayıklıyoruz. Biberleri ince ince doğruyoruz.
1 çaybardağı Trigleia zeytinyağını tavada ısıttıktan sonra soğanları ve tuzu tavaya alarak soteliyoruz. Sarımsak,biber,domates ve şekerleri ekleyerek karıştırıyoruz ve 10dk. kısık ateşte pişiriyoruz. Başka bir tavaya bir miktar ayçiçek yağı ekleyerek ısıtıypruz, ısınan yağda patlıcanları iki taraflı olarak hafif kızartıyoruz. Patlıcanlar kızardıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Yayvan bir tencereye patlıcanları aralıklı dizerek orta kısımlarını bıçak yardımıyla uzunlamasına çizgi halinde kesip açıyoruz. Patlıcanların içlerine soğanlı harcı eşit miktarda paylaştırıyoruz.
Tencerenin kenarından patlıcanların üzerine gelmeyecek şekilde 2 bardak sıcak su ekliyoruz ve kapağını kapatarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Sosu için 3 yemel kaşığı Trigleia zeytinyağını tavada ısıtarak, rendelenmiş domates ve salçayı ekleyerek karıştırıp kaynatıyoruz.
Sosu bir servis tabağına alarak patlıcanları üzerine diziyoruz, üzerini ince kıyılmış maydonoz ile süsleyerek soğuk bir şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
© 2019 Trigleia Tüm hakları saklıdır.