Mardin Güveci

 

Description: Yumurta Dolması Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kg. Kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çay bardağı Trigleia zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı Trigleia zeytin yağı,
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
  • Yarım kilo patlıcan,
  • 1 adet domates,
  • 250 gr. sivri biber,
  • 1 su bardağı su,
  • Bir miktar tuz,
  • Bir miktar karabiber.
 

Description: Yumurta Dolması Tarifi'nin Yapılışı

Kuşbaşı doğranmış olan kuzu etlerini 1 bardak su ile haşlayalım. Suyunu çektiğinde 1 bardak Trigleia zeytin yağı ekleyerek kavuralım. Küp küp doğranmış domatesleri ve biber salçasını ekleyelim. Biberleri iri iri, patlıcanları küp küp doğrayarak farklı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinm yağı ile soteleyelim. 

Etin pişmesine yakın dotelediğimiz biber ve patlıcanları ilave ederek tuz ve karabiberini ekleyelim ve pişmesini bekleyelim. 

Etimiz piştikten sonra güvece alarak dilerseniz üzerini maydonoz ile süsleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

SSL Secure, Visa, Mastercard, Troy, American Express

© 2019 Trigleia Tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.