Barbunyanın kabuklarını ayıklayalım. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtalım, yağ ısındıktan sonra kıyılmış soğanları ve ikiye bölünmüş sarımsakları ekleyelim.
Orta ateşte 2-3 dakika kavurduktan sonra küp doğranmış havuç, rendelenmiş domates veya salçayı ilave edelim. 2-3 dakika karıştırarak kavuralım. Sivri biberlerin saplarını kesip tohumlarını temizleyelim ve ince halkalar şeklinde doğrayalım. Doğranmış biberleri ve barbunyaları tencereye ilave edip biraz daha kavuralım. Toz şeker ve tuzu ekleyip 2 su bardağı sıcak su ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim, kaynadıktan sonra kısık ateşte barbunyalar iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim. Limon suyunu ekleyerek ocaktan alalım.
Üzerine maydonoz serperek ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
© 2019 Trigleia Tüm hakları saklıdır.