Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Description: Yumurta Dolması Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 çay bardağı trigleia soğuk sıkım zeytinyağı
  • 6 adet enginar (konserve kullandım)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz
  • 1 su bardağı su

 

Description: Yumurta Dolması Tarifi'nin Yapılışı

Havuç minik küp şeklinde doğranır üzeri geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Kaynadıktan 5dk kadar sonra minik küpler halinde doğradığımız patates eklenir ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatılır. Tam pişmemesi önemli. Soğan yemeklik doğranarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine patates ve havuç eklenir. 1 su bardağı bezelye de ilave edilerek karıştırılır ocaktan alınır.

Enginarlar limon ile ovularak tencereye dizilir. Üzerine hazırladığımız sebzeler dökülür. Şeker, Tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir. 1 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.

SSL Secure, Visa, Mastercard, Troy, American Express

© 2019 Trigleia Tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.