Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi

 

Description: Yumurta Dolması Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 adet orta boy lahana
 

İç harcı malzemeleri :

  • 1 çay bardağı Trigleia zeytinyağı
  • 3 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı Trigleia zeytinyağı
  • 1 limon suyu

 

Description: Yumurta Dolması Tarifi'nin Yapılışı

Lahananın kök kısmını keserek yapraklarını ayırıyoruz. Geniş bir tencerede su kaynatarak, lahanaları kaynayan suda birkaç dakika haşlıyoruz. Süzülmek üzere sügeçe alıyoruz.

İç harcı için, Trigleia zeytinyağını bir tencerede ısıtıyoruz. Soğanları yemeklik doğrayarak yağa ekliyoruz ve pembeleşinceye kadar soteleyoruz. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ilave ederek birkaç dakika daha soteliyoruz. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. 

Üzerine 1 su bardağı su ilave ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Lahanaları düz bir zemine serip sert damar kısımlarını ayırıyoruz ve lahanaları istediğiniz büyüklükte kesip içlerine hazırladığınız harçtan bir miktar koyarak sarıyoruz. Sardığınız dolmaları yayvan bir tencereye dizip kalan 1 bardak su, Trigleia zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırıp dolmaların üzerinde gezdiriyoruz. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. 

Soğuduktan sonra yeşillik ve hazırlayacağınız değişik soslar ile süsleyerek servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun.

SSL Secure, Visa, Mastercard, Troy, American Express

© 2019 Trigleia Tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.